Limba chineză se studiază la Călinescu

Începând cu 1 noiembrie 2014 , la Liceul Teoretic G. Călinescu din Constanța se studiază limba chineză. Elevii prestigioasei instituții , cunoscută pentru predarea limbilor străine la standarde înalte, au acum posibilitatea să învețe această limbă, pe grupe, în regim de o oră pe săptămână, opțional. Până acum, s-au înființat trei grupe, una pentru gimnaziu și două pentru liceu, iar numărul cererilor este în creștere.
Această excelentă oportunitate se datorează colaborării dintre Liceul Teoretic G. Călinescu din Constanța și Clasa Confucius din cadrul Universității Ovidius Constanța. Din 2005, Republica Populară Chineză a creat Institutele şi Clasele Confucius care au ca scop cunoaşterea limbii şi culturii chineze peste hotare. În prezent există peste 350 de Institute şi 250 de Clase Confucius în întreaga lume.  În baza acestei colaborări, un profesor nativ din țara lui Confucius predă elevilor români de la “Călinescu”. La finalul unui an de studiu, aceștia au posibilitatea să obțină, în urma unui examen, atestatul de cunoaștere a limbii chineze, cu recunoaștere internațională, eliberat de Universitatea din Beijing, precum și să opteze pentru un sejur de studiu în China.
“Cred că implicarea într-o astfel de activitate extrașcolară vine să completeze zestrea de limbi străine pe care elevii noștri o dobândesc la Liceul Teoretic G. Călinescu Constanța . Într-o lume din ce în ce mai mobilă, cu o piață a muncii din ce în ce mai deschisă și mai diversificată, a învăța chineza înseamnă a înțelege pe deplin mersul societății, al economiei. Este, de asemenea, un prilej de a cunoaște mai multe despre o civilizaţie de cinci ori milenară, civilizaţia chineză“, a declarat prof. Elena Crăcea, directorul instituției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *