Liceul Teoretic G Calinescu organizeaza concursul national Ovidianum

Liceul-George-Calinescu-Constanta

 

În perioada 28-29 mai 2016, se desfășoară la Liceul Teoretic ‘George Călinescu’ din Constanța Concursul național de limba latină ‘Certamen Ovidianum Ponticum’. La competiția din acest an s-au înscris 76 de elevi de nivel liceal — din 17 județe și din municipiul București — care studiază limba latină.

Recunoașterea și interpretarea unor teme și motive poetice din opera poetului latin P. Ovidius Naso și demonstrarea valorii de model a poeziei ovidiene în literatura universală sunt câteva dintre temele pe care elevii participanți trebuie să le ilustreze în cadrul Întrecerii ovidienilor la Pontul Euxin. Concursul național — aflat la cea de-a XXIII-a ediție — a fost inițiat de domnul profesor Constantin Daba și — continuat de doamna profesoară Elena Crăcea.

Sâmbătă, 28 mai 2016, ora 9.00, are loc proba scrisă la Liceul Teoretic ‘George Călinescu’ Constanța (3 ore pentru toți elevii, respectiv 5 ore pentru elevii care participă la selecția pentru lotul internațional Sulmona 2017). Totodată, începând cu ora 9.00, va avea loc sesiunea națională de comunicări științifice destinată profesorilor de limbi clasice și celor de limba și literatura română.

Duminică, 29 mai 2016, începând cu ora 10:00, va avea loc premierea elevilor. În urma acestui concurs, vor fi selectați reprezentanți ai lotului României pentru Concursul internațional de limba latină ‘Certamen Ovidianum Sulmonense’ care se va desfășura în localitatea Sulmona din Italia, în anul 2017.

Mai multe informații, pe site-ul concursului: https://sites.google.com/site/ovidianum/home

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *