Concurs omagial la Liceul Teoretic “G. Calinescu”

Liceul-George-Calinescu-Constanta

In cadrul Zilelor Liceului Teoretic “George Calinescu” Constanța, pe 5 mai 2016, începând cu ora 10.00, catedra de limba și literatura română a organizat cea de-a V-a ediție a Concursului Regional de creație și critică literară “G.Călinescu”, aflat în Calendarul Activităților Educative Regionale aprobat pe anul 2016 și realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Casa Corpului Didactic Constanța.

Conceput ca un omagiu adus dascălilor deschizători de drum ai instituției – profesorii Paul Iruc şi Maria Crudu – acest concurs şi-a propus să valorifice profilul specific al Liceului Teoretic G. Călinescu Constanţa, antrenând iubitorii de literatură şi de limbi străine, atât profesori, cât și elevi.

La ceas aniversar, manifestarea a avut și un oaspete pe masură, președintele Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor, prof. univ. dr. Angelo Mitchievici. Sub coordonarea prof. Fetisleam Melek si prof. Marinela Oprea, activitatea a debutat cu Sesiunea de comunicări științifice “Maria Crudu”, pentru profesori si elevi, a continuat cu dezbaterea pe tema “Scrisul și lectura”, moderată de prof. Marina Cusa, iar în final au fost premiați elevii participanți la Concursul de creatie “Paul Iruc”. A fost un prilej deosebit pentru toţi iubitorii de literatură să îşi dovedească talentul prin prezentarea propriilor creaţii. Deschiderea de către şcolile din judeţ şi din ţară a dat o amploare deosebită evenimentului, iar participarea din ce în ce mai numeroasă, cu lucrări de calitate, arată că literatura este iubită de mulți elevi.

Au participat peste 200 de elevi şi 20 de profesori din 21 de judeţe și din Republica Moldova. Cadrele didactice s-au implicat în Sesiunea de comunicări ştiinţifice Maria Crudu, iar elevii au concurat la secţiunile Paul Iruc ( creaţie literară) şi traduceri.

Sursa:http://observator.ro/concurs-omagial-la-liceul-george-calinescu-377366.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *